Czuję, że autorzy takiej gry musieliby w jej scenariuszu zdecydowanie namnożyć postaci staruszek przeznaczonych do zaciukania siekierką. Inaczej młodzież by nie kupiła produktumoi pisze: Jak zrobią grę oparta na fabule "Zbrodni i kary" Dostojewskiego to faktycznie poczuję, że czas umierać.
dziecko i religia
Moderator: forum e-budda team
- jw
- Senior User
- Tradycja: Tradycja Rogatego Buddy ;)
- Kontakt:
Re: dziecko i religia
http://www.rogatybudda.pl
Wszystko, co napisałem powyżej wyraża wyłącznie moje prywatne opinie, chyba że zostało to WYRAŹNIE zaznaczone inaczej. Nikt nie musi się z nimi zgadzać.
Wszystko, co napisałem powyżej wyraża wyłącznie moje prywatne opinie, chyba że zostało to WYRAŹNIE zaznaczone inaczej. Nikt nie musi się z nimi zgadzać.
-
lwo
- Senior User
- Tradycja: Soen
Pewnie są różni mężczyźni i różne kobiety. Ja osobiście, kiedy moje dziecko było małe wyobrażałem sobie kilkadziesiąt scenariuszy rozwoju wydarzeń jakiejś dzicięcej zabawy. Usuwałem wszystkie przedmioty które mogły stanowić w moim mniemaniu jakieś zagrożenie. Patrząc z perspektywy czasu, zastanawiam się czy nie byłem przewrażliwiony. Dziecko mojej koleżanki (samotnej matki) robiło wszystko co chciało bez ograniczeń, że mi włosy stawały dęba od samego patrzenia i ... nic mu się nie stało, chociaż moim zdaniem powinno się stać. Mam wrażenie, że niektóre dzieci są naprawdę chronione przez jakieś siły opiekuńcze. Nie zwalnia to oczywiście rodziców z obowiązku opieki nad swoim dzieckiem.moi pisze: Kobiety myślą jakby eon do przodu: np. usuwają automatycznie nóż z zasięgu dziecka, jeszcze zanim ono sięgnie po ten nóż - mężczyźni robią to dopiero wtedy, gdy dziecko już sięga po nóż, często spóźniając się właśnie o te pół sekundy. Serio- obserwowałam to wiele razy w swojej rodzinie i w innych zaprzyjaźnionych rodzinach. Myślę, że to działa na poziomie instynktu nawet.
No, no jednak poziom naukowy tego forum wykazuje tendencję zwyżkową ,,ku górze". Określenia interpolacja, ekstrapolacja jeszcze co prawda nie chodzą ale za jakiś czas kto wie.jw pisze: poprawnie oszacować z góry
- miluszka
- ex Global Moderator
- Tradycja: buddyzm tybetański Kagju
jw napisał: Kiedyś wspominałaś, że twoja córka nie "weszła" w buddyzm, ale moje uznanie wynika z tego powodu, że miałaś odwagę i siłę pokazać jej, że warto kierować się w swoim życiu własnym zdaniem/pasją/ideami i poświęcać to życie dla nich, że warto robić coś "szalonego" z punktu widzenia tzw. "powszechnie obowiązujących" schematów.

Zawsze ze mną chętnie chodziła na spotkania z lamami, była też ze mną na pielgrzymce , podczytuje też czasem różne książki o buddyzmie. Ale nie widzę, niestety, mocnej chęci do praktyki. No cóż, jest jak jest.

A tu moja córka i wnuczek - zdjęcie zrobione po ceremonii wręczenia doktoratu honorowego w Collegium Novum
Zawsze ze mną chętnie chodziła na spotkania z lamami, była też ze mną na pielgrzymce , podczytuje też czasem różne książki o buddyzmie. Ale nie widzę, niestety, mocnej chęci do praktyki. No cóż, jest jak jest.

A tu moja córka i wnuczek - zdjęcie zrobione po ceremonii wręczenia doktoratu honorowego w Collegium Novum
- moi
- Tradycja: Zen Soto (sangha Kanzeon)
Może wnuk zainteresuje się buddyzmem? Pierwsze ważne kontakty ma już za sobą i to w tak młodym wieku!miluszka pisze: Niestety, córka nie weszła głęboko w buddyzm, przynajmniej na razie. Teraz jest zajęta dzieckiem
przedtem sportem .
Świetne zdjęcie
Pozdrawiam.m.
- Damian907
- Tradycja: Ta sama co na początku.
Cóż, od teorii do praktyki jest pewien "przeskok" - czasem przychodzi to spontanicznie jako naturalna kolej rzeczy, czasem jest odkładane - ludzi lubią swoje zabawkimiluszka pisze: Niestety, córka nie weszła głęboko w buddyzm, przynajmniej na razie. Teraz jest zajęta dzieckiem
przedtem sportem .
-
lwo
- Senior User
Wnuczek to ten w becikach czy ten pan na drugim planie w garniturze?miluszka pisze: A tu moja córka i wnuczek - zdjęcie zrobione po ceremonii wręczenia doktoratu honorowego w Collegium Novum
- kunzang
- Admin
- Tradycja: Yungdrung Bon
Witam
Jesteśmy m/w to samo pokolenie, no rzut beretem od siebie... drugi plan to nie ta bajka żartem
Pozdrawiam
kunzang
Miluszka jest w naszym wieku Leszkuleszek wojas pisze:Wnuczek to ten w becikach czy ten pan na drugim planie w garniturze?miluszka pisze: A tu moja córka i wnuczek - zdjęcie zrobione po ceremonii wręczenia doktoratu honorowego w Collegium Novum
Pozdrawiam
kunzang
-
lwo
- Senior User
Ten pan w garniturze wygląda moim zdaniem na kogoś z ochrony, a mieć wnuczka w ochronie Jego Świętobliwości to chyba duża zasługa.kunzang pisze:
Miluszka jest w naszym wieku LeszkuJesteśmy m/w to samo pokolenie, no rzut beretem od siebie... drugi plan to nie ta bajka żartem
![]()
Pozdrawiam
kunzang
Wnuczek (ten autentyczny) śliczny. Gratulacje dla babci Miluszki.
- miluszka
- ex Global Moderator
- Tradycja: buddyzm tybetański Kagju
Wnuczek jeszcze chwilę poczeka na swój garnitur. Na razie jest na etapie mówienia "a gii" itp. I muszę się przyznać ,że liczę na jego przyszłe zainteresowanie buddyzmem.