Strona O Karmapie
Re: Strona O Karmapie
Wydaje mi się, ze na twojej stronie brakuje ważnej wiadomości o zaproszeniu Karmapy do polski i modlitwie w intencji przezwyciężeniu przeszkód przyjazdu J.ŚXVII Karmapy do polski.Shiva pisze:Chyba tu moge zamiescic tego linka:)
http://www.karmapa17.dbv.pl/
J.Ś 17Karmapa z pewnych powodów nie może dostać paszportu modlitwa ma pomoc przezwyciężyć te przeszkody. Będzie wielka korzyścią dla czujących istot jak Karmapa będzie mógł podróżować po świecie i inspirować swoja oświeconą aktywnością czujące istoty. Im większe oświecenie tym większe przeszkody myślę, ze powinniśmy aktywnie przez modlitwę pomagać Karmapie.
Milion powtórzen siedmiowersowej modlitwy.
Zauważyłem, ze wiele osób nie wie, ze jest dobrze w czasie siedmiowersowej modlitwy wizualizować Guru Rinpocze podobnie jak w czasie medytacji trzech świateł na XVI Karmape.

Karmapa podobno potrafi czynić cuda i skoro z Tybetu dał drapaka w cudowny sposób to dlaczego teraz nie uczyni cudu?Milarepa pisze:J.Ś 17Karmapa z pewnych powodów nie może dostać paszportu modlitwa ma pomoc przezwyciężyć te przeszkody. Będzie wielka korzyścią dla czujących istot jak Karmapa będzie mógł podróżować po świecie i inspirować swoja oświeconą aktywnością czujące istoty. Im większe oświecenie tym większe przeszkody myślę, ze powinniśmy aktywnie przez modlitwę pomagać Karmapie.
- LordD
- Tradycja: Karma Kamtsang
- Kontakt:
Troszkę pusto na tej stronie.
Wszystko jest pustką
Z religii pamiętam jak jakiś faryzeusz spytał Jezusa gdy ten wisiał na krzyżu :Jeżeli jesteś bogiem to zejdź z tego krzyża?jh pisze:Karmapa podobno potrafi czynić cuda i skoro z Tybetu dał drapaka w cudowny sposób to dlaczego teraz nie uczyni cudu?
Postępowanie bodhisttwy jest często nie zrozumiałe dla normalnego człowieka. Sytuacja polityczna wygląda tak, ze Karmapa został poparty przez chiński rząd i tybetański rząd i Dalajlamę to powoduje, ze dla rządu indyjskiego karmapa jest podejrzany o współprace z Chińczykami dlatego nie może dostać paszportu.
Ale pamiętamy jak w sytuacji z Panczenlama ,ze nie jest tak ze jeżeli Panczenlame poparł chiński rząd odrazy to zrobili Tybetańczycy, tak się nie stało Dalejlama nie poparł Panczenlamy zaakceptowanego przez Chiny. Karmapa uważa, ze nie musi podróżować żeby wypełnić swoja role ale wielu ludzi chce żeby Karmapa podróżował. Zacytuje Karmape z artykułu o oddaniu:
Jeśli idzie o otrzymywanie błogosławieństw, warto też pamiętać, że nie ma znaczenia to, gdzie jesteśmy, Niektórzy wydają się sądzić, że im bliżej lamy, tym lepiej. Myślą, że byłoby cudownie być blisko wielkiego nauczyciela, ale wcale tak nie jest. Osobiście uważam, że im dalej, tym lepiej - i tym skuteczniej można otrzymać błogosławieństwo. Tak już jest i czasami myślę sobie, że więź ucznia z nauczycielem przypomina stosunki ze słońcem. Większość przedmiotów wychodzi lepiej na korzystaniu z jego promieni i ciepła na odległość. Tylko niektóre mogą znieść jego bliskość, w końcu można też zostać poparzonym. Uważam więc, że bycie blisko prawdziwego duchowego mistrza wcale nie musi przynosić większych korzyści. Może się zdarzyć, że to, jak postrzegamy postępowanie mistrza, tchnie w nas ogromną inspirację, podbijając nasze oddanie, ale bywa, iż jego zachowanie może mieć wpływ demoralizujący. Takie widzenie rodzi w umyśle wątpliwości, skłonność do krytykowania, doszukiwania się błędów i tak dalej. Jak ze słońcem - będąc zbyt blisko, można się ciężko poparzyć.
Witam.
Jak zamieszczałem linka do strony to strona była jeszcze w budowie. Teraz nie jest już na niej pusto.
Jak zamieszczałem linka do strony to strona była jeszcze w budowie. Teraz nie jest już na niej pusto.
:)
Wydaje mi się że 17 Karmapa, od lat podróżuje po świecie, bynajmniej sam go spotkałem w Hiszpanii.
Możecie sprawdzić sami
http://www.karmapa.org/news/europetour07/index.htm
Możecie sprawdzić sami

- LordD
- Kontakt:
Re: :)
To nie wiesz, że jest dwóch kandydatów na Karmapę?Marti pisze:Wydaje mi się że 17 Karmapa, od lat podróżuje po świecie, bynajmniej sam go spotkałem w Hiszpanii.
Możecie sprawdzić sami![]()

- iwanxxx
- Admin
- Tradycja: Buddhadharma
I mało rozwojowy, że tak powiem, na tym forum.LordD pisze:bo to mocno oklepany temat, aż do znudzenia.
Pzdr
Piotr
- kunzang
- Admin
- Tradycja: Yungdrung Bon
Twa wypowiedź została posłana w niebyt. Gwoli przypomnienia - ta zasada, jest zasadą regulaminową na tym forum.Milarepa pisze:Ja mam inne zdanie (...)iwanxxx pisze:I mało rozwojowy, że tak powiem, na tym forum.LordD pisze:bo to mocno oklepany temat, aż do znudzenia.
iwanxxx pisze:Chcielibyśmy zwrócić uwagę, że powyższy punkt regulaminu dorobił się wykładni autentycznej pochodzącej od administratora Kunzanga. Z całością sprawy można zapoznać sięRegulamin pisze:Prowokowania do waśni między religiami i szkołami.
tu, natomiast tezę, której będą sie trzymać wszyscy admini podsumowuje poniższy fragment:
Pozdrawiam wszystkichkunzang pisze: Konflikt kagyupów jest sprawą kagyupów. Jestem zmęczony wleczeniem trupa tego konfliktu na tym forum. Wszelkie dalsze jazdy związane z tym konfliktem, będą lądowały z automatu w śmietniku, lub niebycie.
iwanxxx
- LordD
- Kontakt:
Ogyen Trinley Dorje przybył wczoraj do USA.
KarmapaVisit.orgLordD pisze:Ogyen Trinley Dorje przybył wczoraj do USA.