Sangha Weekend
Moderator: iwanxxx
- lepsze
- ex Moderator
- Tradycja: Brak
Sangha Weekend
Witam,
Jak wiecie w dniach 23-24 wrzesień odbędzie się spotkanie sanghowe sanghi Kwan Um w Warszawie w czasie którego dotychczasowa Jdpsn Aleksandra Porter najprawdopodobniej otrzyma przekaz na mistrza Zen (i jakieś imie nowe??).
Nasza reprezentacja toruńska i forumowa Piotrek (lub jak kto woli iwanxx) za moim pośrednictwem chciałby się dowiedzieć czy ktoś z was się tam wybiera?
A jest co zobaczyć - oprócz wielu grubych ryb polskiego (i nie tylko) buddyzmu, jest niepowtarzalna okazja zobaczenia się z wyżej wymienionym Piotrkiem, zobaczenia jak przyjmuje (chyba) wskazania.
Oczywiście nie musze wspominać że "program" obejmuje (prawdopodobnie) także walkę dharmy przed przekazem (czyt. "niebo jest niebieskie" i "ty już rozumiesz" razy 10 ;D).
ogólnie może być fajnie ;D
Dlatego jeśli ktoś tam jedzie to prosze niech tutaj to napisze (lub do mnie na priva) tak abym mógł Piterkowi przekazać tą informacje żeby jak sam mi napisał "wiedział kogo szukać" ;D
Hej hej pozdrawiam
Łukasz
Jak wiecie w dniach 23-24 wrzesień odbędzie się spotkanie sanghowe sanghi Kwan Um w Warszawie w czasie którego dotychczasowa Jdpsn Aleksandra Porter najprawdopodobniej otrzyma przekaz na mistrza Zen (i jakieś imie nowe??).
Nasza reprezentacja toruńska i forumowa Piotrek (lub jak kto woli iwanxx) za moim pośrednictwem chciałby się dowiedzieć czy ktoś z was się tam wybiera?
A jest co zobaczyć - oprócz wielu grubych ryb polskiego (i nie tylko) buddyzmu, jest niepowtarzalna okazja zobaczenia się z wyżej wymienionym Piotrkiem, zobaczenia jak przyjmuje (chyba) wskazania.
Oczywiście nie musze wspominać że "program" obejmuje (prawdopodobnie) także walkę dharmy przed przekazem (czyt. "niebo jest niebieskie" i "ty już rozumiesz" razy 10 ;D).
Dlatego jeśli ktoś tam jedzie to prosze niech tutaj to napisze (lub do mnie na priva) tak abym mógł Piterkowi przekazać tą informacje żeby jak sam mi napisał "wiedział kogo szukać" ;D
Hej hej pozdrawiam
Łukasz
"Rozkradzione krople
jej skóra
czyni wodę wiosną. "
by Har Dao _/|\_
jej skóra
czyni wodę wiosną. "
by Har Dao _/|\_
Re: Sangha Weekend
Hello :)lepsze pisze:Witam,
Hej hej pozdrawiam
Łukasz
Oby Wspolczujacy Buddha dopomogl !
Zamierzam wybrac sie na Przekaz i jesli uda mi sie wyrwac troszke wolnego z pracy , zostac kilka dni po Ceremonii .Wyjezdzam ze Szczecina rano, pewnie w poludnie bede w Glownej Swiatyni :).Jak cos to szukajcie 2 metrowej mordy w okularach , :) Pozdro :)
Poza tym za drogim lepsze , ponawiam zaproszenie na ta wyjatkowa , bardzo specjalna uroczystosc .Nie codzien zdarza sie , by pojawil sie nowy Mistrz Zen w dodatku polskiego autoramentu.Jest wielka okazja uczestniczyc w czyms wspanialym, a dla poczatkujacych jest okazja, by poznac ducha zen w najlepszym wydaniu .
- lepsze
- ex Moderator
Według forumowych statystyk - 20 osób deklaruje że jest z Warszawy. Zapraszam więc je w szczególności aby, niezależnie od szkoły w jakiej praktykują, skorzystały z tej wyjątkowej okazji zobaczenia tylu mistrzów zen na raz [w tym m.in. Soeng Hyang (Barbara Rhodes), która jest "the School Zen Master and Guiding Dharma Teacher of the Kwan Um School of Zen"].
Pozdr
Łukasz
Pozdr
Łukasz
"Rozkradzione krople
jej skóra
czyni wodę wiosną. "
by Har Dao _/|\_
jej skóra
czyni wodę wiosną. "
by Har Dao _/|\_
- lepsze
- ex Moderator
To plan ze strony http://www.zen.pl/kwanum/aktualnosci.php
A to telefony które znalazłem na innej stronie :+48 22 612 7223 / +48 22 872 0400
Wg mnie wejście na ceremonie przekazu będzie za free a ceny obejmują nocleg i jedzonko ale oczywiście nie gwarantuje tego. Najlepiej się samemu zorientować pisząc np. na email: kwanum@zen.pl lub dzwoniąć pod tel/fax (22) 872 05 52 (telefon do biura szkoły - najlepiej dzwonić we wtorek lub piątek od 11 do 14 chociaż w inne dni też może ktoś odbierze :mrgreen: ).Sangha Weekend 23-24 września 2006
Warszawski Ośrodek Zen ul. Małowiejska 24
Sobota
8.00 śniadanie nieformalne
9.00 - 10.00 Praca
11.00 Spotkanie całej Saghi
11.30 - 12.45 Warsztaty
13.00 Obiad
15.30 Ceremonia Przekazu dla Aleksandry Porter JDPSN
18.00 Party
Niedziela
6.00 108 pokłonów
6.30 śpiewy poranne
7.15 Siedzenie zen 30 minut
8.15 śniadanie
9.15 - 10.00 Praca
11.00 Ceremonia Wskazań
13.00 Obiad
15.00 Mowa Dharmy Mistrzyni Zen Soeng Hyang
Koszt Sangha Weekend to 40 zł ( jeden dzień 20 zł). Prosimy o zabranie ze sobą w miarę mozliwości namiotów i karimat, ponieważ spodziewamy się wielu gości.
A to telefony które znalazłem na innej stronie :+48 22 612 7223 / +48 22 872 0400
"Rozkradzione krople
jej skóra
czyni wodę wiosną. "
by Har Dao _/|\_
jej skóra
czyni wodę wiosną. "
by Har Dao _/|\_
hello:)
heh , a moze forumowicze zorganizuja kacik zapoznawczy ?;) Jako zakonspirowana baze proponuje zone przy wychodku i palarni zza ogrodzeniem ;) - stali bywalcy wiedza gdzie , hehe ;)-taki zarcik
jak zwykle w mojej firmie ( Poczta Polska ) nic nie mozna zaplanowac ;)nie dosc , ze przeciagaja w nieskonczonosc planowane urlopy co wlasciwie uniemozliwa organizowanie czegokolwiek , to jak czlowiek potrzebuje paru wolnych dni , tez nic z tego ...Ech, ten ciezki i szary los listonosza miejskiego :), pozdrooo :)
mam nadzieje, ze do zobaczenia ....:)
heh , a moze forumowicze zorganizuja kacik zapoznawczy ?;) Jako zakonspirowana baze proponuje zone przy wychodku i palarni zza ogrodzeniem ;) - stali bywalcy wiedza gdzie , hehe ;)-taki zarcik
jak zwykle w mojej firmie ( Poczta Polska ) nic nie mozna zaplanowac ;)nie dosc , ze przeciagaja w nieskonczonosc planowane urlopy co wlasciwie uniemozliwa organizowanie czegokolwiek , to jak czlowiek potrzebuje paru wolnych dni , tez nic z tego ...Ech, ten ciezki i szary los listonosza miejskiego :), pozdrooo :)
mam nadzieje, ze do zobaczenia ....:)
Eee tam, wazne , ze mnie zobacza , a potem moga juz isc do domu .....no chyba ze lasuchy rzuca sie na ciastka :))));)lepsze pisze:Według forumowych statystyk - 20 osób deklaruje że jest z Warszawy. Zapraszam więc je w szczególności aby, niezależnie od szkoły w jakiej praktykują, skorzystały z tej wyjątkowej okazji zobaczenia tylu mistrzów zen na raz [w tym m.in. Soeng Hyang (Barbara Rhodes), która jest "the School Zen Master and Guiding Dharma Teacher of the Kwan Um School of Zen"].
Pozdr
Łukasz
- lepsze
- ex Moderator
będą ciastka? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Gak Song pisze:no chyba ze lasuchy rzuca sie na ciastka)));)
trzeba było tak od razu, to nikt by się nie zastanawiał.
Jeszcze powiemy że będą darmowe koszulki i grochówka to przyjedzia cała Polska :mrgreen:
Pozdr
łukasz
"Rozkradzione krople
jej skóra
czyni wodę wiosną. "
by Har Dao _/|\_
jej skóra
czyni wodę wiosną. "
by Har Dao _/|\_
Jak się wyrobie w sobote,to wpadne na Małowiejska.
Trudno przepuscic taka okazje.
Pozdr
pingchang
Trudno przepuscic taka okazje.

Pozdr
pingchang
- lepsze
- ex Moderator
Hej myśle że nie zdradze żadnej tajemnicy jeśli tutaj zamieszcze e-mail od Gdańskiego ośrodka kwan um którego jakimś cudem subskrybentem (bezpłatnym oczywiście ;D)
No to jak? Gak Song będzie, pinchang być może, kunzang się zastanawia... kto jeszcze?
troche to zedytowałem bo były małe błędy.Witajcie.
W najblizszy weekend w Falenicy odbedzie się Sangha Weekend -czyli
tradycyjne konczące letnie Kyol Che spotkanie całej Europejskiej Sanghi.
Tym razem bedzie to spotkanie wyjątkowe gdyż po raz pierwszy na ziemi
polskiej odbedzie się ceremonia przekazu na Mistrza Zen.
Odbedzie się to 23 wrzesnia (sobota) o 15.30.
Nominację na Mistrza Zen otrzyma Aleksandra Porter JDPSN z rąk Mistrza Zen Wu Bonga.
Jest to wyjątkowa okazja -nie trzeba wyjeżdzac w egzotyczne strony aby
byc świadkiem tak niecodziennej sytuacji, jest to też ważny moment dla
całej Polskiej Sanghi i ogromne wyróżnienie.W falency w tym dniu spodziewanych
jest oczywiście wielu gości ze świata w tym kilku Mistrzów Zen i Mistrzów
Dharmy. Warto też przyjechać dla samej Mistrzyni Zen Soeng Hyang -która
jako pierwsza otrzymała przekaz od Mistrza Seung Sahna , a po Jego śmierci
jest 'Głową " naszej Szkoły
Zachęcamy do wzięcia udziału w ceremonii , a także w całym weekendzie
Sanghowym. Warto byłoby aby Gdańsk licznie osobowo i energetycznie
zaznaczył swoją obecność (jak to w przeszłości bywało).
Może uda się jakoś wyjechać większą grupą, może ktoś jedzie
samochodem i mógłby zabrać jeszcze kilka osób ?. Tego typu informacje
prosimy przesyłać na email Gdańskiego Ośrodka Zen.

No to jak? Gak Song będzie, pinchang być może, kunzang się zastanawia... kto jeszcze?
"Rozkradzione krople
jej skóra
czyni wodę wiosną. "
by Har Dao _/|\_
jej skóra
czyni wodę wiosną. "
by Har Dao _/|\_
czym jest zen?madrale
gratuluje wam zgromadzenia scietych glow!(dr."lecter")bez urazow,zeby WAM kisaku nie polamali cial!(cial.to nowa mantra Namkai Norbu)DZOGCZEN TO ZNIKANIE(w zen ,nie umiecie raczej osiagnac teczowego ciala!?,a moze?,podpalic pod soba stos,to odwaga,tez niezla sztuczka,wszak kiedys palili "czarownice"
- lepsze
- ex Moderator
Sangha Weekend to głównie (jak nazwa wskazuje) spotkanie sanghi jako grupy znajomych (??). Spójrz na plan tych dwóch dni witali, mało tam medytacji. Za to jest mowa dharmy, party i ceremonie.witalis pisze:gratuluje wam zgromadzenia scietych glow!(dr."lecter")bez urazow,zeby WAM kisaku nie polamali cial!(cial.to nowa mantra Namkai Norbu)DZOGCZEN TO ZNIKANIE(w zen ,nie umiecie raczej osiagnac teczowego ciala!?,a moze?,podpalic pod soba stos,to odwaga,tez niezla sztuczka,wszak kiedys palili "czarownice"
Prosze nie twórz sobie jakiś generalnych koncepcji o żadnej ze ścieżek, których dobrze nie znasz.
Pozdr
Łukasz
"Rozkradzione krople
jej skóra
czyni wodę wiosną. "
by Har Dao _/|\_
jej skóra
czyni wodę wiosną. "
by Har Dao _/|\_
- lepsze
- ex Moderator