Takie np. rozmyślanie. Załóżmy, ze nie wiem, dziś, po jutrze, za tydzien na ten świat zchodzi Buddha, i stawia obietnicę iż ponieważ nie ma innego ratunku dla tego wymiaru, on ztransformuje go w czystą kraine.
Co robicie?

Pozdro

Moderator: kunzang
Cześć booker, fajnie jest Cię widzieć aktywnym ponownie, tu na forum. Często trafiałam na Twoje posty sprzed lat, a w niektóre się wczytywałam wnikliwie. Dziękibooker pisze:Co robicie?
A może to cały czas się dzieje, lecz nie potrafimy tego rozpoznać - jak również tego, że Czysta Kraina jest na wyciągnięcie rękikaruna pisze:Biorę pod uwagę, że są istoty, które by mogły odrodzić się / zamanifestować tutaj teraz, na Ziemi.
Zapytałabym go, kiedy?booker pisze:i stawia obietnicę iż ponieważ nie ma innego ratunku dla tego wymiaru, on ztransformuje go w czystą kraine.
Nie jestem pewna, ale chyba się nie da.Rafus pisze:ludzie z czystej krainy zrobiliby z powrotem chlew.
Da się, nie da się z powrotem widzieć go nieczystymGreenTea pisze:Nie jestem pewna, ale chyba się nie da.Rafus pisze:ludzie z czystej krainy zrobiliby z powrotem chlew.![]()
Czyli dobrze mówiłam, nie da się, nie ma czegoś takiego jak 'chlew' obiektywnie istniejący: piękny umysł, piękna przestrzeń. Zrobię teraz oczy, jak Kunzangleszek wojas pisze:Da się, nie da się z powrotem widzieć go nieczystymGreenTea pisze:Nie jestem pewna, ale chyba się nie da.Rafus pisze:ludzie z czystej krainy zrobiliby z powrotem chlew.
Och, to ja jeszcze wklejęGreenTea pisze:Czyli dobrze mówiłam, nie da się, nie ma czegoś takiego jak 'chlew' obiektywnie istniejący: piękny umysł, piękna przestrzeń. Zrobię teraz oczy, jak Kunzangleszek wojas pisze:Da się, nie da się z powrotem widzieć go nieczystymGreenTea pisze:Nie jestem pewna, ale chyba się nie da.Rafus pisze:ludzie z czystej krainy zrobiliby z powrotem chlew.![]()
Kosmiczne szaleństwo...Diamentum pisze:Och, to ja jeszcze wkleję![]()
i gwiazdki