http://www.youtube.com/watch?v=KVVuMuWG2oM
Moderator: iwanxxx
Większość ludzi a w tym także buddystów, posiada taki właśnie kierunek: ja mam, ja chcę mieć itd.LordD pisze:Takie filmy jak ten, albo The Secret, albo What the bleep... są mocno buddyjsko-podobne, ale kierunek tego typu wiedzy jest mocno niebuddyjski, oscylujący wokół ja mam, ja chcę mieć itd.
Jak odkryją, że ta substancja to umysł przed myśleniem, to dopiero będzie cośshimsong pisze:To dobrze, ze nauka a szczególnie fizyka zaczyna odkrywać, ze wszystko jest jedną substancją.
Na razie łączą się z substancją przy pomocy silnych pozytywnych emocji i wiary. Dla pewnych wąskich celów być może jest to skuteczneiwanxxx pisze:Jak odkryją, że ta substancja to umysł przed myśleniem, to dopiero będzie cośshimsong pisze:To dobrze, ze nauka a szczególnie fizyka zaczyna odkrywać, ze wszystko jest jedną substancją.
Do tego to już jest potrzebna praktyka ale kto wie, może naukowcy znajdą w przyszłości urządzenia czy jakieś nieuzależniające piguły, które pomogą ludziom poznać tę prawdę przed myśleniem a przynajmniej się bardzo do niej przybliżyć.iwanxxx pisze:Jak odkryją, że ta substancja to umysł przed myśleniem, to dopiero będzie cośshimsong pisze:To dobrze, ze nauka a szczególnie fizyka zaczyna odkrywać, ze wszystko jest jedną substancją.