Strona O Karmapie

wykłady, spotkania, odosobnienia, imprezy, wystawy, petycje, poszukuję, odstąpię...
Shiva

Strona O Karmapie

Nieprzeczytany post autor: Shiva »

Chyba tu moge zamiescic tego linka:)
http://www.karmapa17.dbv.pl/
Awatar użytkownika
Milarepa

Re: Strona O Karmapie

Nieprzeczytany post autor: Milarepa »

Shiva pisze:Chyba tu moge zamiescic tego linka:)
http://www.karmapa17.dbv.pl/
Wydaje mi się, ze na twojej stronie brakuje ważnej wiadomości o zaproszeniu Karmapy do polski i modlitwie w intencji przezwyciężeniu przeszkód przyjazdu J.ŚXVII Karmapy do polski.
J.Ś 17Karmapa z pewnych powodów nie może dostać paszportu modlitwa ma pomoc przezwyciężyć te przeszkody. Będzie wielka korzyścią dla czujących istot jak Karmapa będzie mógł podróżować po świecie i inspirować swoja oświeconą aktywnością czujące istoty. Im większe oświecenie tym większe przeszkody myślę, ze powinniśmy aktywnie przez modlitwę pomagać Karmapie.
Milion powtórzen siedmiowersowej modlitwy.
Awatar użytkownika
Milarepa

Zauważyłem, ze wiele osób nie wie, ze jest dobrze w czasie siedmiowersowej modlitwy wizualizować Guru Rinpocze podobnie jak w czasie medytacji trzech świateł na XVI Karmape.
Obrazek
jh
Tradycja: Diamentowa Droga

Nieprzeczytany post autor: jh »

Milarepa pisze:J.Ś 17Karmapa z pewnych powodów nie może dostać paszportu modlitwa ma pomoc przezwyciężyć te przeszkody. Będzie wielka korzyścią dla czujących istot jak Karmapa będzie mógł podróżować po świecie i inspirować swoja oświeconą aktywnością czujące istoty. Im większe oświecenie tym większe przeszkody myślę, ze powinniśmy aktywnie przez modlitwę pomagać Karmapie.
Karmapa podobno potrafi czynić cuda i skoro z Tybetu dał drapaka w cudowny sposób to dlaczego teraz nie uczyni cudu?
Awatar użytkownika
LordD
Tradycja: Karma Kamtsang
Kontakt:

Nieprzeczytany post autor: LordD »

Troszkę pusto na tej stronie.
jh
Tradycja: Diamentowa Droga

Nieprzeczytany post autor: jh »

Wszystko jest pustką
Awatar użytkownika
Milarepa

jh pisze:Karmapa podobno potrafi czynić cuda i skoro z Tybetu dał drapaka w cudowny sposób to dlaczego teraz nie uczyni cudu?
Z religii pamiętam jak jakiś faryzeusz spytał Jezusa gdy ten wisiał na krzyżu :Jeżeli jesteś bogiem to zejdź z tego krzyża?
Postępowanie bodhisttwy jest często nie zrozumiałe dla normalnego człowieka. Sytuacja polityczna wygląda tak, ze Karmapa został poparty przez chiński rząd i tybetański rząd i Dalajlamę to powoduje, ze dla rządu indyjskiego karmapa jest podejrzany o współprace z Chińczykami dlatego nie może dostać paszportu.
Ale pamiętamy jak w sytuacji z Panczenlama ,ze nie jest tak ze jeżeli Panczenlame poparł chiński rząd odrazy to zrobili Tybetańczycy, tak się nie stało Dalejlama nie poparł Panczenlamy zaakceptowanego przez Chiny. Karmapa uważa, ze nie musi podróżować żeby wypełnić swoja role ale wielu ludzi chce żeby Karmapa podróżował. Zacytuje Karmape z artykułu o oddaniu:
Jeśli idzie o otrzymywanie błogosławieństw, warto też pamiętać, że nie ma znaczenia to, gdzie jesteśmy, Niektórzy wydają się sądzić, że im bliżej lamy, tym lepiej. Myślą, że byłoby cudownie być blisko wielkiego nauczyciela, ale wcale tak nie jest. Osobiście uważam, że im dalej, tym lepiej - i tym skuteczniej można otrzymać błogosławieństwo. Tak już jest i czasami myślę sobie, że więź ucznia z nauczycielem przypomina stosunki ze słońcem. Większość przedmiotów wychodzi lepiej na korzystaniu z jego promieni i ciepła na odległość. Tylko niektóre mogą znieść jego bliskość, w końcu można też zostać poparzonym. Uważam więc, że bycie blisko prawdziwego duchowego mistrza wcale nie musi przynosić większych korzyści. Może się zdarzyć, że to, jak postrzegamy postępowanie mistrza, tchnie w nas ogromną inspirację, podbijając nasze oddanie, ale bywa, iż jego zachowanie może mieć wpływ demoralizujący. Takie widzenie rodzi w umyśle wątpliwości, skłonność do krytykowania, doszukiwania się błędów i tak dalej. Jak ze słońcem - będąc zbyt blisko, można się ciężko poparzyć.

Nieprzeczytany post autor: Karma »

Witam.
Jak zamieszczałem linka do strony to strona była jeszcze w budowie. Teraz nie jest już na niej pusto.
Marti

:)

Nieprzeczytany post autor: Marti »

Wydaje mi się że 17 Karmapa, od lat podróżuje po świecie, bynajmniej sam go spotkałem w Hiszpanii.
Możecie sprawdzić sami :hurra:
http://www.karmapa.org/news/europetour07/index.htm
Awatar użytkownika
LordD
Kontakt:

Re: :)

Marti pisze:Wydaje mi się że 17 Karmapa, od lat podróżuje po świecie, bynajmniej sam go spotkałem w Hiszpanii.
Możecie sprawdzić sami :hurra:
http://www.karmapa.org/news/europetour07/index.htm
To nie wiesz, że jest dwóch kandydatów na Karmapę? :) Pomińmy już kwestie, który jest prawdziwy, bo to mocno oklepany temat, aż do znudzenia.
Awatar użytkownika
iwanxxx
Admin
Tradycja: Buddhadharma

Nieprzeczytany post autor: iwanxxx »

LordD pisze:bo to mocno oklepany temat, aż do znudzenia.
I mało rozwojowy, że tak powiem, na tym forum.

Pzdr
Piotr
Awatar użytkownika
kunzang
Admin
Tradycja: Yungdrung Bon

Nieprzeczytany post autor: kunzang »

Witamy na forum Marti :)
Awatar użytkownika
kunzang
Admin
Tradycja: Yungdrung Bon

Nieprzeczytany post autor: kunzang »

Milarepa pisze:
iwanxxx pisze:
LordD pisze:bo to mocno oklepany temat, aż do znudzenia.
I mało rozwojowy, że tak powiem, na tym forum.
Ja mam inne zdanie (...)
Twa wypowiedź została posłana w niebyt. Gwoli przypomnienia - ta zasada, jest zasadą regulaminową na tym forum.
iwanxxx pisze:
Regulamin pisze:Prowokowania do waśni między religiami i szkołami.
Chcielibyśmy zwrócić uwagę, że powyższy punkt regulaminu dorobił się wykładni autentycznej pochodzącej od administratora Kunzanga. Z całością sprawy można zapoznać się
tu, natomiast tezę, której będą sie trzymać wszyscy admini podsumowuje poniższy fragment:

kunzang pisze: Konflikt kagyupów jest sprawą kagyupów. Jestem zmęczony wleczeniem trupa tego konfliktu na tym forum. Wszelkie dalsze jazdy związane z tym konfliktem, będą lądowały z automatu w śmietniku, lub niebycie.
Pozdrawiam wszystkich
iwanxxx
Awatar użytkownika
LordD
Kontakt:

Ogyen Trinley Dorje przybył wczoraj do USA.
zyptse

Nieprzeczytany post autor: zyptse »

LordD pisze:Ogyen Trinley Dorje przybył wczoraj do USA.
KarmapaVisit.org
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogłoszenia”