Od lat, będąc twórcą i naczelnym Sasany działałem na rzecz rozwoju Dhammy w Polsce - nadeszła chwila żeby pójść na emeryturę i awansować level-up, czyli ponownie wyświęcić się na mnicha na Sri Lance. Chciałbym podziękować wszystkim, którzy pomogli w tworzeniu portalu, tłumaczom, redaktorom języka polskiego oraz osobom czytającym i wspierającym. Jak to się mówi z angielska - it was a privilege. Czas się pożegnać...
Chciałbym jednakowoż zapewnić że portal nadal będzie działał. Od momentu założenia Fundacji "Theravada" Sasana.pl została częścią tej inicjatywy. Zatem tłumaczenia nadal będą publikowane, filmy wyświetlane, domeny zachowane. Będzie być może kilka zmian w wyglądzie strony, na które prezes Fundacji, Wojtek Czypicki ma moje pełne poparcie i zaufanie. Jeśli portal nieco przycichnie, zważcie że nie ma zbyt wielu wariatów, którzy by poświęcali swój wolny czas na coś takiego. Dlatego tym bardziej dziękuję Wojtkowi, że choć trochę w tym pomoże. Są osoby, które mu pomogą, mam nadzieję, i już są, ale oczywiście zawsze potrzebujemy wolontariuszy, współpracowników do szerzenia nauk. Kontakt z fundacją "Theravada" to: theravada.pl@gmail.com i tam można się zgłaszać. Mail portalu Sasana też będzie działał, czyli: sasana.pl@gmail.com
Ze mną nie będzie kontaktu, od momentu wyświęcenia przestaję używać netu. Jeszcze raz, dzięki za lata, dzięki za sugestie, pomoc i pracę jaką zespołowo stworzyliśmy. Wydaje mi się, że Theravada w Polsce jest w dobrym stanie, teraz czas żeby zebrała się grupa Theravadinów, którzy stworzą silną podstawę do wspólnej praktyki. Uwierzcie mi, że publikowanie i dzielenie się z Wami tekstami było przyjemnością. Składam Wam pokłon z anjali. Obyście osiągnęli Nibbanę w tym życiu, jeśli taka Wasza wola

metta&peace
H-D