Trzymajcie kciuki

Moderator: iwanxxx
Powodzenia na ścieżceshingnya pisze:od niedzieli, 10.02. zaczynam rano po 30 min zazen liczenia oddechów albo shikantaza a wieczorem 30 min. tsa-lungów.
No, chyba że potkniesz się przez nieuwagę o jeden z tych amuletówshingnya pisze:było kilka drobnych potknięć a ponieważ jestem perfekcjonistą to zaczynam od nowa z dniem dzisiejszym
wczoraj obwiesiłem mieszkanie amuletami wydrukowanymi z neta a potem miałem tak niesamowicie mocne zazen że teraz nic mi nie stanie już na drodze
no, ja już pisałem w wątku wieczornym, że od 14 marca robię także po minimum 45 minut medytacji porannej, na razie idzie mi całkiem dobrze!ethan pisze:Ktos jeszcze chetny?
ja!ethan pisze:Wchodze w to. Z dwa razy przekroczylem polowe, ale nie wytrwalem, moze do trzech razy sztuka? Tez sie rozleniwilem ostatnio rankami, a takie zobowiazanie na pewno mi pomozeSwoja droga jeszcze nikt chyba nie skonczyl tego cyklu rannego (albo sie nie pochwalil
) Z mojej strony 108 poklonow.
Przy okazji witaj na forum (i powodzenia)![]()
Ktos jeszcze chetny?
nastawić budzik? albo od razu dwa, koniecznie w jakimś odległym kącie sypialni!Flandra pisze:No więc co ja mogę zrobić, żeby wcześniej wstać, mimo, iż jestem strasznym śpiochem?
To tez jest jakis sposob, sam stosuje czasem gdy musze wstac w nocy lub rano po kilku tylko godzinach snu, minus jest jednak taki ze po opuszczeniu lozka trudniej zapamietywac sny. Jest tez inna metoda ktora stosuje, a ktora zahacza o kontrakt Ulissesa, pamietam po prostu o swoim zobowiazaniu i pozniej kiedy dochodze do okolo 30-40 dni bez przerwy, nawet kiedy jakis dzien z porannym lenistwem sie pojawia, uswiadamiam sobie, ze szkoda by bylo to przerwac i zaczynac wszystko od nowa. Chociaz tak tez bylo i juz to przerabialem i tym razem zamierzam dotrwac do konca. Ostatecznie dobra jest tutaj tez rada Lamy Ole Nydhala, tutaj akurat odnosnie poklonow ale mysle, ze moze miec zastosowanie w jakiejkolwiek praktyce, kiedy pojawia sie lenistwo: "Poklony nie sa latwe, wiec ego wyszukuje najrozniejsze powody, by nie robic ich akurat teraz. Jedyna skuteczna metoda pozwalajaca jednak je wykonac jest sila nawyku."dharmozjad pisze:nastawić budzik? albo od razu dwa, koniecznie w jakimś odległym kącie sypialni!Flandra pisze:No więc co ja mogę zrobić, żeby wcześniej wstać, mimo, iż jestem strasznym śpiochem?
łoki!ethan pisze:Grunt to sie nie poddawac. Alleluja i do przodu
znamRazen pisze:Znasz historie Ajahn'a Brahm'a o murze z tysiącu cegieł?
dzięki wielkie!!!Razen pisze:Życzę powodzenia
PowodzeniaLamvadis pisze:Warunki sprzyjają, więc...![]()
nataliablanka pisze: ↑ndz cze 25, 2023 11:55 Jako że rozbudowane pomysły ulegają tutaj naturalnej selekcji, deklaruję poranny tsa lung od 3 lipca.
nataliablanka pisze: ↑wt paź 10, 2023 07:58 Zgłaszam, że dzisiaj, 10 pażdziernika, dokończyłam 100 dni porannych tsa lungów. (...)