Przebudzanie Świetlistego Umysłu Tenzin Wangyal Rinpocze, Dawa Gyaltsen

dyskusje i rozmowy

Moderator: kunzang

woy
Tradycja: Buddyzm Tybetański

Przebudzanie Świetlistego Umysłu Tenzin Wangyal Rinpocze, Dawa Gyaltsen

Nieprzeczytany post autor: woy »

Przebudzanie Świetlistego Umysłu (książka napisana przez Tenzin Wangyal Rinpocze ) zrobiła na mnie spore wrażenie.
1. Wizja jest umysłem.
2. Umysł jest pusty.
3. Pustka jest przejrzystym światłem.
4. Przejrzyste światło jest jednością.
5. Jedność jest wielką błogością.
Zachwyca mnie sposób w jaki Rinpocze tłumaczy te pięć wersów Dawy Gyaltsena. Cała książka i przekaz jest super.

Nie znam BON mam więc pytanie czy ktoś z Was Szanownych Bonowiczów 😊 wykonuje ta praktykę? Jeśli tak to jakieś uwagi, komentarze?
Moją ścieżką jest Karma Kagyu (Mahamudra) ale te 5 wersów i komentarz TWR zrobiło na mnie wrażanie.
Chciałbym zacząć medytować te 5 wersów zgodnie z zaleceniami TWR z książki.
Koledzy jakieś uwagi, linki, wskazówki?
Awatar użytkownika
kunzang
Admin
Tradycja: Yungdrung Bon

Re: Przebudzanie Świetlistego Umysłu Tenzin Wangyal Rinpocze, Dawa Gyaltsen

Nieprzeczytany post autor: kunzang »

witaj.
woy pisze: ndz paź 26, 2025 16:30Nie znam BON mam więc pytanie czy ktoś z Was Szanownych Bonowiczów 😊 wykonuje ta praktykę?
tak. była taka przestrzeń, że dość intensywnie.
woy pisze: ndz paź 26, 2025 16:30Koledzy jakieś uwagi, linki, wskazówki?
Proponuję zapoznaj się z tym cytatem: Nauczanie Dały Dzieltsena w Pięciu Częściach - artykuł, który ukazał się w ''Shambala Sun'' magazine.

Pytasz o uwagi i wskazówki, a to są bardzo ogólne pytania... (uwagi czego konkretnie się tyczące? wskazówki czego konkretnie się tyczące? masz w związku z tą praktyką z czymś jakiś problem? coś jest niejasne - konkretnie co? :)
zarówno w książce, jak i w podanym przeze mnie cytacie, wszystko jest wyjaśnione łopatologicznie. proponuję: zacznij tą praktykę i pewnie wtedy pojawią się jakieś konkretne pytania (a może nie) z Twej strony, np., że czegoś nie rozumiesz, lub nie wiesz jak to zrobić, lub inne. być może wtedy będę w stanie Tobie pomóc.

pozdrawiam
:14:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Buddyzm Bon”