chociaż ten temat pojawił się już w innym panelu, to myślę że warto go powtórzyć dla tych, którzy odwiedzają tylko panel THERAVADA.

12 grudnia ukaże się książka pt. Dipa Ma, więcej informacji można znaleźć w tym pliku PDF.
Pozdrawiam,
Piotrek
Moderator: Har-Dao
Dzieki Piotrze za pamiec o nas!!piotr pisze:Witam,
chociaż ten temat pojawił się już w innym panelu, to myślę że warto go powtórzyć dla tych, którzy odwiedzają tylko panel THERAVADA.![]()
Pozycja ta wydaje mi sie niezmiernie ciekawa. Nigdy o tej kobiecie nie slyszalem, ale o ich uczniach (moze, za duzo powiedziane: o tych, na których gleboko wplynela) owszem i to duzo (Goldstein, Kornfield, np.)piotr pisze:12 grudnia ukaże się książka pt. Dipa Ma, więcej informacji można znaleźć w tym pliku PDF.
A czemu niedałbyś niebyddystom?Isidatta pisze:daje znac: pryeczytalem, uczucia mieszane. Nie dalbym rozsadnym ludziom, ktorych bym chcial zachecic do buddyzmu. Zas rozsadnym buddystom bym polecil... Hahaha... badz tu madry i pisz wiersze!
Zapewne chodzi o poziom nasycenia magią, prawie jak w publikacjach o buddyźmie tybetańskim. A nawet chyba więcej, magiczność i siłę błogosławieństw z tej książki przewyższa chyba tylko "Moja droga do lamów" lamy Ole Nydahlnprimus pisze:Isidatta napisał/a:
daje znac: pryeczytalem, uczucia mieszane. Nie dalbym rozsadnym ludziom, ktorych bym chcial zachecic do buddyzmu. Zas rozsadnym buddystom bym polecil... Hahaha... badz tu madry i pisz wiersze!
A czemu niedałbyś niebyddystom?