Nie jestem jeszcze praktykujacym buddysta, ale sporo czytalem materialow edukacyjnych przeslanych mi przez nauczyciela z Osrodka Buddyjskiego , oraz materialow ktore sam zdobylem. Sporo rowniez rozmawialem z tym nauczycilem na temat buddyzmu i jak tylko wroce do Polski chce odwiedzic osrodek. Natomiast moja prosba jest taka zebyscie przyblizyli mi roznice pomiedzy roznymi szkolami Buddyzmu Tybetanskiego (chodzi o mi o praktyke na codzien). Mimo ,ze wiem dosc duzo na temat tych szkol , to ciagle nie mam tej pewnosci stu procentowej , ktora to szkola i ktora linia jest dla mnie . W zasadzie w kazdej ze szkol nauka jest pozyteczna tylko w inny sposobb prowadzi do oswiecenia. Diamentowa Droga zawiera wszystkie aspekty nauki ktore sa zawarte w Theravadzie oraz Wielkiej Drodze. Mimo ,ze bardzo wiele na ten temat mysle oraz doglebnie i powoli studiuje sobie buddyzm to nie mam szeroko rozpisanych materialow na temat szkol takich jak Ningma czy Sakja i ciagle nie moge zdecydowac a chce by byl to wybor dokladnie przemyslany a nie tak na: raz! dwa!.
Dzieki Wielkie Wszystkim zyczliwym

Pozdrawiam
"Nawet najwieksze uwarunkowane szczescie jest ograniczone....[...] "