+ kilka kresek jako drzewo iglasteHar-Dao pisze: comment: znane wszystkim pewnie - kilka kresek, a zdaje egzamin.
H-D

Moderator: Har-Dao
+ kilka kresek jako drzewo iglasteHar-Dao pisze: comment: znane wszystkim pewnie - kilka kresek, a zdaje egzamin.
H-D
Coolpiotr pisze:
To mogłoby być np "Fundacja Theravady w Polsce" albo "Fundacja Theravada w Polsce" - natomiast statut tej fundacji wyjaśniałby czym ona się zajmuje /od tego jest statut/.piotr pisze:Nie będzie mnie na czacie w sobotę, więc może tylko zasugeruję, że według mnie: "Fundacja na rzecz rozwoju Buddyzmu Theravada w Polsce" to trochę przydługi napis jak na umieszczenie na logo. 1–3 słowa to moim zdaniem maksimum jakie mogłoby się na nim znaleźć.
No tak... rzeczywiście... bo jeszcze doszedłby do wniosku, że to jakaś fundacja ratująca drzewaRyu pisze:Chciałem żeby pojawiło się gdzieś słowo "buddyzm" żeby ktoś patrzący na logo/baner, a niemający kompletnie pojęcia o co chodzi miał chociaż to jedno słowo kluczowe.![]()
Nie..nie..nie. To drzewo kojarzy się z spokojem i mądrością.kunzang pisze:No tak... rzeczywiście... bo jeszcze doszedłby do wniosku, że to jakaś fundacja ratująca drzewa
Zindoktrynowałeś matkę i tyleikar pisze:Mama: "No bo to buddyjskie drzewo. Ono jest wszedzie, to buddyjskie drzewo. I na twojej koszulce też jest
Myślę, że mógłbym się podjąć przetłumaczeniem, czegoś z języka angielskiego. Trzeba by było spłacić dług wobec http://sasana.pl Popatrzę i jakbym na coś się zdecydował, to się odezwę. Siedzę do końca marca na zasiłku dla bezrobotnychHar-Dao pisze: P.S. Dla zainteresowanych wstawiłem propozycje książek do przetłumaczenia/wydania przez Fundację wydanych jedynie przez Wisdom Publications - jest tego trochę -> http://theravada-pl.wikidot.com/ksiazki
Uważam, że fundacja powinna również zająć się sprawą zrzeszenia Theravadinów, co jest według mnie dużym problemem, jeśli nie podstawowym. Potrzeba by było nawiązać kontakty z innymi sympatykami Theravady, nie tylko tymi z forum. Dla kogoś trzeba w końcu budować te ośrodki.Har-Dao pisze:P.S.2 - jeśli macie pomysł co jeszcze trzeba przegadać - dajcie znać - kompletną listę wkleiłbym w dziale ogłoszeń na stronie theravada.pl
Komitet to chyba zbyt formalnie:) Ja bym raczej widział lidera (lub dwóch), którzy zajmą się danym tematem. Oczywiście z pomocą innych jeśli to będzie konieczne.Har-Dao pisze: - porozmawiać o komitetach
dokładnie!satiman pisze:a my się ofiarujemy Dhammie![]()