+ kilka kresek jako drzewo iglasteHar-Dao pisze: comment: znane wszystkim pewnie - kilka kresek, a zdaje egzamin.
H-D

Moderator: Har-Dao
+ kilka kresek jako drzewo iglasteHar-Dao pisze: comment: znane wszystkim pewnie - kilka kresek, a zdaje egzamin.
H-D

O widzę, że Har-dao trochę mnie ubiegł. Miska mnisia kojarzy się ze szczodrością, dobroczynnością, etc. Więc pasowałaby na logo fundacji... A sam motyw, w przeciwieństwie do innych, nie był jeszcze zbytnio eksploatowany.
 O widzę, że Har-dao trochę mnie ubiegł. Miska mnisia kojarzy się ze szczodrością, dobroczynnością, etc. Więc pasowałaby na logo fundacji... A sam motyw, w przeciwieństwie do innych, nie był jeszcze zbytnio eksploatowany.

Coolpiotr pisze:
 Powodzenia chlopaki zeby wszystko ladnie wyszlo z rozprzestrzenianiem nauk Theravady w Polsce, zeby duzo Mistrzow przyjezdzalo i jakis osrodek moze pozniej, bede trzymal kciuki
 Powodzenia chlopaki zeby wszystko ladnie wyszlo z rozprzestrzenianiem nauk Theravady w Polsce, zeby duzo Mistrzow przyjezdzalo i jakis osrodek moze pozniej, bede trzymal kciuki  

ale na razie zrobiłem miks poprzednich pomysłów:
 ale na razie zrobiłem miks poprzednich pomysłów:

To mogłoby być np "Fundacja Theravady w Polsce" albo "Fundacja Theravada w Polsce" - natomiast statut tej fundacji wyjaśniałby czym ona się zajmuje /od tego jest statut/.piotr pisze:Nie będzie mnie na czacie w sobotę, więc może tylko zasugeruję, że według mnie: "Fundacja na rzecz rozwoju Buddyzmu Theravada w Polsce" to trochę przydługi napis jak na umieszczenie na logo. 1–3 słowa to moim zdaniem maksimum jakie mogłoby się na nim znaleźć.

No tak... rzeczywiście... bo jeszcze doszedłby do wniosku, że to jakaś fundacja ratująca drzewaRyu pisze:Chciałem żeby pojawiło się gdzieś słowo "buddyzm" żeby ktoś patrzący na logo/baner, a niemający kompletnie pojęcia o co chodzi miał chociaż to jedno słowo kluczowe.

Nie..nie..nie. To drzewo kojarzy się z spokojem i mądrością.kunzang pisze:No tak... rzeczywiście... bo jeszcze doszedłby do wniosku, że to jakaś fundacja ratująca drzewa

"
"   

Zindoktrynowałeś matkę i tyleikar pisze:Mama: "No bo to buddyjskie drzewo. Ono jest wszedzie, to buddyjskie drzewo. I na twojej koszulce też jest

).
 ). 
 ), ale może ktoś tam rozmawia po angielsku. Jakby co, kiedyś się może przydać. Pomyślałem też, że mógłbym również skontaktować się z podobnymi fundacjami tutaj w Holandii (a z tego co widzę są takowe) i może otrzymać jakąś radę, albo nawet nawiązać współpracę. Blisko mi również do Belgii i zachodniej części Niemiec, gdzie mogę zrobić to samo.
 ), ale może ktoś tam rozmawia po angielsku. Jakby co, kiedyś się może przydać. Pomyślałem też, że mógłbym również skontaktować się z podobnymi fundacjami tutaj w Holandii (a z tego co widzę są takowe) i może otrzymać jakąś radę, albo nawet nawiązać współpracę. Blisko mi również do Belgii i zachodniej części Niemiec, gdzie mogę zrobić to samo.Myślę, że mógłbym się podjąć przetłumaczeniem, czegoś z języka angielskiego. Trzeba by było spłacić dług wobec http://sasana.pl Popatrzę i jakbym na coś się zdecydował, to się odezwę. Siedzę do końca marca na zasiłku dla bezrobotnychHar-Dao pisze: P.S. Dla zainteresowanych wstawiłem propozycje książek do przetłumaczenia/wydania przez Fundację wydanych jedynie przez Wisdom Publications - jest tego trochę -> http://theravada-pl.wikidot.com/ksiazki
 , więc powinienem znaleźć czas.
 , więc powinienem znaleźć czas.Uważam, że fundacja powinna również zająć się sprawą zrzeszenia Theravadinów, co jest według mnie dużym problemem, jeśli nie podstawowym. Potrzeba by było nawiązać kontakty z innymi sympatykami Theravady, nie tylko tymi z forum. Dla kogoś trzeba w końcu budować te ośrodki.Har-Dao pisze:P.S.2 - jeśli macie pomysł co jeszcze trzeba przegadać - dajcie znać - kompletną listę wkleiłbym w dziale ogłoszeń na stronie theravada.pl
Komitet to chyba zbyt formalnie:) Ja bym raczej widział lidera (lub dwóch), którzy zajmą się danym tematem. Oczywiście z pomocą innych jeśli to będzie konieczne.Har-Dao pisze: - porozmawiać o komitetach

dokładnie!satiman pisze:a my się ofiarujemy Dhammie

to wolałbym jednak  dżewko z Buddhą.
 to wolałbym jednak  dżewko z Buddhą.