Tak zeby moze zamknac (doslownie tez) te swoje posty czyms minimalnie przydatnym i zeby one ( w sumie) nie wygladaly jak przepisane " z pamietnika mlodej lekarki".
Jasne ze nie nalezy osoby w psychozie zadreczac czyms w rodzaju " kim jestes!!" , "pokaz mi swoja prawdziwa twarze !!" z okrzykiejem katsu!!, spuszczac filizanek z cherbata i oczekiwac czegos wiecej poza przerazeniem. Milarepa pytal swoich uczniow GDZIE JESTES!!, GDZIE TY JESTES!! pewnie jak by ich policzyl przed i po to by kilku brakowalo.
Z moi ch wlasnych doswiadczenia to bylo tak ze ja sie przygotowywalem dlugo "przed psychoza", kazdy srednio zdolny praktykujacy nie zaleznie od szkol jaki praktykuje poradzi sobie, wiedza typu C.G. Jung itp nie przydaje sie na wiele. "Sale medytacyjne sa dla leniwych i malo zdolnych" Pusty Oblok powiedzial to w troche innym sennsie ale do dupy z praktykujacym ktory nie poradzi sobie poza hall ( z jego nauczycielem rowniez). Ciag psychotyczny mozna tylko przetrwac, tylko tyle i az tyle, prosta technika "Naming" nazewanie pozwala miedzy innymi w sposob precyzyjny nazwac, odzielic i rozpoznac kazda emocje wizje czy co tam ktos chce. Zreszta jest to podstawa medytacji Wgladu, nie? Jeszcze potrafilem ( i kazdy by potrafil) dzieki temu byc calkowicie w czasie terazniejszym calkowicie przytomny TU i TERAZ, ale bardzo bolalo. Wtedy to I bylem swiadomym uczestnikiem, co prawda nic nie mozna zrobic, pilot do telewizora sie zapodzial, pozostawalo przetrwac i nie uwierzyc w to co widze. Moglem cos mowic jakies glupoty i plakac jak nie wiem co ale, nie potrafilem tego powstrzymac, jednak bylem pewny ze wszystko minie, wszystko bedzie ok i umysl ( identyfikowalem go z obserwatorem) jest poza wszystkim, cichy i nie skalany. Zadne Mambo Jambo potrafic to moze prawie kazdy praktykujacy ( jak nie leniwy to kazdy) ale widzialem z byt wiele group martwych i nie mialo to wiele wspolnego z kawalkiem drewna, kolekcjonowanie inicjacji, lungow, wspolnych fotografii z mistrzem i z kolezanka z kursu ze mam obawy kto mialby zbawiac te czujace istoty, latwiej z uswiadamianiem i nawracaniem do swojej najlepszej linii jakiegos tam przekazu( uprzedzam sam jestem zrzeszony skladki oplacam). Z tak swoboda wielu mowi o Swiadomym Umieraniu ( HAhaHA

kiedy zwykla depresja czy niektore odmiany psychosy zamykaja gebe niejednemu (ha?).
Nie tylko mozna przetrwac ale, z czasem dynamika psychosy (C.G.J. czasem sie
przydaje) staje sie duzo lagodniejsza podobnie jak z medytacja, wiedzialem co bedzie sie dzialo, jaka bedzie kolejnosc, znalem na pamiec wszystkie tryki swojego umyslu, moglem coraz bardziej zorganizowac swoje mysli odczas "interregnum" takiego bezkrolewia. A z czasem na prawie calkowite rozluznienie i moglem przejrzec na wylot jakimi rzeczy sa. Czysty Buddyzm tylko ksiazeczek ,booklets , brak
Z " pamietnika mlodej lekarki" ale napewno nie z" Podrecznika znachora " ja w tym chaosie kilku rzuconych refleksji chcialem pokazac ze sposoby sa, napewno na pomozenie samemu sobie w szpitalu czy w domu podczas kuracji z lekarzem, ale glownie dla praktykujacych. Pozatym w tym zyciu nikt nie wie co mu (MU) sie moze przytrafic , tak ze praktykowac (bez umiaru). W tym swiecie trzeba rozwiazac (juz to gdzies pisalem) wpierw koan CHAO-CHU, (dla niektorych zainteresowanych) ktory na pytanie czy, pies ma nature Buddy odpowiada (cos kolo tego) Ma i Nie ma. Wskrocie chodzi o to ze nominalnie ma ale o tym nie wie, i wzasadzie klops.
Tak w skrocie i pochopnie ale zawsze taki splinter czyli drzasga. (?)
Wabi-Sabi to znaczy -niedoskonalosc, tymczasowosc, niekompletnosc- tak mnie nazywano od wlasciwie dziecinstwa.
Matsuo Basho
Winter solitude--
in a world of one color
the sound of wind.
Zimowa izolacja-
w jedno kolorowym swiecie
wycie wiatru.
(Moze jak kto lezy w szpitalu to mu sie spodoba?) przetlumaczone dlatych co z angielskim nie ten teges.
Moi a Dorota, ja tak naprawde to zawsze chcialem byc samurajem.
Jak bylem maly to, Ojciec mi mowil ze to chyba nie mozliwe bo nie ma samurajow a pozatym nie mial bym z kim walczyc, i dal - Katsu.
Stary glupiec.
Tekstu nie sprawdzam bledow nie poprawiam bo i tak nie wiem jak.
Czuwac! dziewczeta i chlopcy.
Stay alert! girls and boys
Sam tu jestem, wszyscy spia.
Moze medytuja ?