Temat o relacji mistrz-uczeń w mojej praktyce. Czuje, że potrzeba mi tego kontaktu. Zdecydowałem się praktykować zgodnie z przekazem Kwan Um. Godzina siedzenia rano, godzina wieczorem. Czasem jest możliwość i motyw odosobnienia a czasem nie więc marzy mi się kontakt mailowy z nauczycielem Dharmy. Nie wiem czy jest to możliwe biorąc pod uwagę, że Ci ludzie może są zajęci albo po prostu nie uznają takiego kontaktu i sposobu nauczania. Praktykuję formalnie w Lubelskiej Sandze.
Pytanie do Was którzy już nawiązali podobny kontakt: Jak to zrobiliście? Czy to pomaga? Czy ja to mogę zrobić ?
Pytanie otwarte o kontakt mailowy z nauczycielem
Moderator: iwanxxx
-
- Tradycja: buddyzm
- iwanxxx
- Admin
- Tradycja: Buddhadharma
Re: Pytanie otwarte o kontakt mailowy z nauczycielem
Jak najbardziej. Jak praktykujesz formalnie w lubelskiej sandze, to poproś Leszka o maila.
-
I każdy nauczyciel Dharmy daje nauki ? Znalazłem na stronie Kwan Umiwanxxx pisze:Jak najbardziej. Jak praktykujesz formalnie w lubelskiej sandze, to poproś Leszka o maila.
http://www.kwanumzen.org/author/?zen_ce ... ain-temple
adres mailowy do Su Bong Zen Monastery. Czy możliwe jest uzyskać nauki od JDPSN Andrzeja Stecia, otrzymać jego bezpośredni adres mailowy ? Czy muszę do tego celu płacić składkę członkowską Szkoły ? Jak na razie mój status jest "sympatyczny".
- iwanxxx
- Admin
- Tradycja: Buddhadharma
Hej,
Wiesz, nie ma jakichś ustalonych procedur na to Generalnie jak spotkasz jakiegoś nauczyciela i poprosisz o maila to Ci pewnie nie odmówi Natomiast ja osobiście nie podaję osobom luźno związanym z sangą prywatnych maili do nauczycieli.
Pzdr
Piotr
Wiesz, nie ma jakichś ustalonych procedur na to Generalnie jak spotkasz jakiegoś nauczyciela i poprosisz o maila to Ci pewnie nie odmówi Natomiast ja osobiście nie podaję osobom luźno związanym z sangą prywatnych maili do nauczycieli.
Pzdr
Piotr
-
Dziękuje za informacje, cieszę się że zapytałem.