Mam nadzieję, że mnie zrozumieliście - z góry dziękuje

Moderator: forum e-budda team
Niewiele jest spraw na które sa jednoznaczne dowody, nie ma na pewno takowych które wspierałyby pogląd o odchodzeniu w niebyt. Jeśli interesuje Cie temat wielu wcieleń to polecam ''Dwadzieścia przypadków wskazujących na reinkarnację'', Iana Stevensona.Razen pisze:jednak na tej drodze widzę wiele wiary - skąd mam pewność, że np: reinkarnacja jest faktem? Wolę nie domyślać się co jest po śmierci, bo i tak nie ma na to jednoznacznych faktów.
Zależy jak rozumiesz "świadectwo".Razen pisze:Karinos w takim razie dzięki za odpowiedz.
Damian907 z pewnością zapoznam się z tym - "Buddyzm dla początkujących" chyba już czytałem, a 'Dwadzieścia przypadków wskazujących na reinkarnację'' to pewnie zbiór "świadectw" ale i tak o ile znajdę w sieci to przeczytam.
WitajRazen pisze:Łopata w dłoń i odkopuje temat.
Myślę, że definicja "świadectwa" to (już) zbędny wątek
Od założenia tego tematu minęło już trochę czasu, wiele się nauczyłem, ale nadal wiele przede mną. Mimo wszystko w samym Buddyzmie siedzę jedną nogą... ale chyba nadszedł czas by "pójść" troszkę dalej
Szukając jakiś ośrodków w moim regionie natknąłem się na Grupę w Radzyniu Podlaskim. Właściwie dzisiaj miałem zadzwonić i się dowiedzieć jak to dokładnie wygląda, ale pomyślałem, że najpierw zapytam tutaj
Pytanie brzmi: czym różni się grupa buddyjska od ośrodka buddyjskiego? Nigdy nie "zwiedzałem" więc jestem w tym zupełnie zielony, a wskazówki mile widziane.
Jeśli ktoś z forum zagościł w Radzyniu, z chęcią przeczytam co na jej temat sądzi.
Póki co dziękuje za uwagę![]()