czcionki tybetańskie
-
- Tradycja: Theravāda
czcionki tybetańskie
Chciałbym zrobić prosty test. Widzicie poniżej czcionke tybetańską czy jakieś krzaki?
ཤེས་རབ་ཀྱི་ཕ་རོལ་ཏུ་ཕྱིན་པའི་སྙིང་པོ།
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Re: Nauka języka tybetańskiego
Widać, tylko przed kilkoma znakami są jakieś małe, niewymiarowe, przyznam, nie wiem czy to dobrze
Ja widze rzad prostokatow, ktore wygladaja jak klocki domino...
A co jest potrzebne (dodatek, ustawienie), zeby zobaczyc czcionke?
U mnie prostokąty, ale w źródle strony te znaki są kilkubitowe, więc zapisane są pewnie ok. Teraz kwestia wyświetlenia. Może te instrukcje pomogą? Ja niestety nie mam teraz jak sprawdzić.Lo'tsa'wa pisze:Chciałbym zrobić prosty test. Widzicie poniżej czcionke tybetańską czy jakieś krzaki?
이 뭣고?
A ja widzę czcionkę tybetańską.Lo'tsa'wa pisze:Chciałbym zrobić prosty test. Widzicie poniżej czcionke tybetańską czy jakieś krzaki?
-
- Tradycja: Theravāda
Potrzebna jest czcionka Można ją łatwo znaleść przez google. Tibetan Machine Web, jest chyba najpopularniejsza. Sa jeszcze TCRC Bod-Yig, (z tej korzysta strona http://www.learntibetan.com) albo np. Monlam Ouchan (u-chan) i inne Monlamy przystosowane do roznych dialektow. (Szeroko o dialektach jest tu: http://www.thdl.org/xml/show.php?xml=/c ... /index.xml)atomuse pisze:Ja widze rzad prostokatow, ktore wygladaja jak klocki domino...
Pozdrawiam
Re: czcionki tybetańskie
wygląda jak czcionka która przy odrobinie wyobrażni można nawet zobaczyć ale może tylko ja tak mam
Lotos rośnie w mule i nie unika nieprzyjemnych zapachów a jednak nadal rozsiewa swój aromat