Wczesny buddyzm a Chan
Moderatorzy: kunzang, Har-Dao, iwanxxx
- chrystian
- Tradycja: Chan
Wczesny buddyzm a Chan
Jak w tytule:
https://www.akademicka.pl/index.php?a=2 ... 1&id=53161
https://www.akademicka.pl/index.php?a=2 ... 1&id=53161
- piotr
- ex Global Moderator
- Tradycja: brak
Re: Wczesny buddyzm a Chan
Czytałeś?
- chrystian
Nie, nie...świeżynka - kupiłem w tym tygodniu. Ale z tego, co widzę po spisie treści, dobrze się zapowiada.
- piotr
- ex Global Moderator
A możesz wrzucić zdjęcie spisu treści?
- chrystian
Z miłą chęcią, ale przyznam nie jarzę jak to zrobić?
- kunzang
- Admin
- Tradycja: yungdrung bon
witam
...nooo akademicko /piję tu do wydawnictwa/, to to nie jest - spisu treści, czy opisu /prezentacji/ publikacji nie uświadczysz w necie, znaczy: -5 od marketingu
...no szkoda
pozdrawiam
ps
str. 289 - grubo
...nooo akademicko /piję tu do wydawnictwa/, to to nie jest - spisu treści, czy opisu /prezentacji/ publikacji nie uświadczysz w necie, znaczy: -5 od marketingu
...no szkoda
pozdrawiam
ps
str. 289 - grubo
- GreenTea
- ex Global Moderator
- Tradycja: Vajrayana
Cześć
kiedyś już Karma Jesze wyjaśniał Ci przy okazji Metody dialektycznej Nagardżuny i wtedy skorzystałeś:
Karma Jesze pisze: ↑czw mar 05, 2020 14:53Musisz wysłać plik ze swojego komputera na jakiś serwis hostingowy (np. https://megawrzuta.pl ) i opublikować tu link do pliku udostępniony przez ten serwis. Wtedy każdy będzie mógł pobrać plik.
Pozdrawiam, gt
- chrystian
Dzięęęęki, qrcze jakoś mi spłaszczyło umysł - dzięki raz jeszcze. No to wklejam, jakby co to piszcie
https://megawrzuta.pl/filesgroup/87fb6e ... e3547.html
https://megawrzuta.pl/filesgroup/87fb6e ... e3547.html
- GreenTea
- ex Global Moderator
- Tradycja: Vajrayana
Jest ok, Chrystian
pozdrawiam, gt
pozdrawiam, gt
- chrystian
Ooooo dzięęęęki - pozdrawiam
Chrystian
Chrystian
- piotr
- ex Global Moderator
Dzięki Chrystian
- kunzang
- Admin
- Tradycja: yungdrung bon
witam
jeden z administratorów forum przedstawił tę pozycję /na twarzowej/ tak: ''Dzisiaj dostałem, ale wszystko co Grzgorza polecam w ciemno, mimo że tekst jest dla zaawansowanych w teorii i praktyce (przekartkowałem)''.
pozdrawiam
jeden z administratorów forum przedstawił tę pozycję /na twarzowej/ tak: ''Dzisiaj dostałem, ale wszystko co Grzgorza polecam w ciemno, mimo że tekst jest dla zaawansowanych w teorii i praktyce (przekartkowałem)''.
pozdrawiam
- Har-Dao
- Global Moderator
- Tradycja: Dhamma-Vinaya
- Kontakt:
Czołem
Przeczytałem nieco, ale przyznam że dla kogoś kto interesował się buddyzmem w Chinach na bardzo pobieżnym poziomie (tzn nie jestem żółtodziobem, ale wiem też, że nic nie wiem) to przyznaję bez bicia, początek nie należy do łatwych. Ponieważ mam jeszcze sporo innych lektur, a ta miała być przyjemnością, musiałem ją odłożyć, co nie znaczy że do niej nie wrócę. Grzegorz pisał że jest to swego rodzaju kontynuacja jego książki "Reexamining jhānas" więc jako fan tamtej książki polecam najpierw ją przeczytać, żeby w ogóle dowiedzieć się o co chodzi z jhānami wg Polaka (i nie tylko wg niego). Obiecałem, że jak skończę lekturę "wczesny buddyzm a chan" skrobnę reckę i wrzucę na Sasanę. Więc jak to się stanie wrzuce linke i tu.
metta&peace
H-D
To pisałem ja, Jarząbekjeden z administratorów forum przedstawił
Przeczytałem nieco, ale przyznam że dla kogoś kto interesował się buddyzmem w Chinach na bardzo pobieżnym poziomie (tzn nie jestem żółtodziobem, ale wiem też, że nic nie wiem) to przyznaję bez bicia, początek nie należy do łatwych. Ponieważ mam jeszcze sporo innych lektur, a ta miała być przyjemnością, musiałem ją odłożyć, co nie znaczy że do niej nie wrócę. Grzegorz pisał że jest to swego rodzaju kontynuacja jego książki "Reexamining jhānas" więc jako fan tamtej książki polecam najpierw ją przeczytać, żeby w ogóle dowiedzieć się o co chodzi z jhānami wg Polaka (i nie tylko wg niego). Obiecałem, że jak skończę lekturę "wczesny buddyzm a chan" skrobnę reckę i wrzucę na Sasanę. Więc jak to się stanie wrzuce linke i tu.
metta&peace
H-D
Polecane było to przeczytałem. Nie jestem w stanie napisać rzeczowej recenzji ale książka ciekawa. Trochę się teraz czuje jakbym czytał ewangelie św.Jana od tyłu.